Inspectorii sanitar veterinari încep controalele pe Litoral

Inspectorii sanitar veterinari încep controalele pe Litoral după ce astăzi, la Constanța, a avut loc lansarea oficială a Comandamentului „Sezon estival 2021”, organizat de ANSVSA.

Verificările vor viza respectarea condițiilor de igienă, depozitare și manipulare a alimentelor de către operatorii de alimentație publică din stațiunile de la malul mării.

Robert Viorel Chivoveanu, președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare: Vom intensifica controalele începând din această seară. Ne-am prioritizat ca aceste controale să meargă la unitățile de alimentație publică în care există un risc ridicat, gen cantine, gen șaormerie, fast-food, taberele de copii vor fi verificate pentru că este o prioritate să evităm apariția toxiinfecțiilor alimentare în aceste unități, autoutilitare – acele magazine mobile în anumite locuri amplasate; cei care au activitate sezonieră vor fi verificați, inclusiv cu exercițiu de trasabilitate pentru produsele și materia primă care este introdusă pentru a fi preparată în unitățile respective.

Realizator: Consumatorii aflați pe Litoral care sesisează nereguli pot suna la numărul de telefon pus la dispoziție de Direcția Sanitar Veterinară Constanța: 0786.577.007. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call Center-ului Autorității Naționale Sanitar Veterinare: 0800.826.787, apelabil gratuit din orice rețea de telefonie, transmite corespondentul nostru, Sorin Cealera./csimion/schelaru

RADIO ROMȂNIA ACTUALITĂŢI – 17 iulie