Prioritară rămâne vaccinarea populaţiei din mediul rural, atrage atenţia ministrul sănătăţii

Toate vaccinurile disponibile în România sunt sigure şi eficiente, inclusiv pentru a oferi protecţie în faţa variantei care influenţează semnificativ în ultima perioadă evoluţia epidemiei, a afirmat, ieri, comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, aflată în vizită în România.

Ea a asigurat autorităţile naţionale de tot sprijinul Comisiei Europene şi a apreciat eforturile care se fac. La rândul său, ministrul sănătăţii a precizat că în continuare, prioritară rămâne vaccinarea populaţiei din mediul rural, unde rata de imunizare este mult mai scăzută decât în oraşe. Ioana Mihăilă a insistat din nou că este important ca liderii micilor comunităţi să susţină campania de vaccinare anti-COVID-19.

Ioana Mihăilă: Avem în lucru o ordonanță prin care oferim medicilor de familie, pentru serviciul de vaccinare la domiciliul pacientului, fie că este vârstnic, fie că este nedeplasabil, fie că este mai greu deplasabil, un tarif mai mare, pentru a facilita tocmai această vaccinare la domiciliu. De asemenea, pentru pacienții cu boli cronice vom începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate, tocmai pentru a ținti mai bine acele persoane care sunt și la cel mai mare risc de a contracta și de a dezvolta complicații în caz de infecție cu coronavirus./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 iulie