Premierul Florin Cîţu a promis ajutor de la Guvern pentru persoanele afectate de inundaţii

Premierul Florin Cîţu, care a fost astăzi în Apuseni pentru a evalua pagubele făcute de ape, crede că este un miracol că niciun om nu a pierit din cauza potopului. El le-a promis sinistraţilor că vor primi ajutor de la Guvern în cel mai scurt timp:

Florin Cîţu: Este un miracol că nu avem victime în toată această zonă, văzând ce s-a întâmplat, la 250 de litri, înţeleg, pe metrul pătrat. Acum urmează partea mai grea, pe termen scurt, să refacem tot ce s-a stricat.

În primul rând, începem cu gospodăriile oamenilor. Toate resursele vor fi puse la dispoziţie pentru a rezolva cât mai repede situația. Am creat cadrul legal, acum cred că o lună și ceva, prin care putem să dăm ajutoare fără să mai avem nevoie de o şedinţă de guvern, ceea ce înseamnă, după ce primim raportul de evaluare, oamenii vor începe să primească susținere financiară, materială. Cei care au fost afectați să ia legătura cu primăriile din zonele unde sunt afectaţi, să spună exact ce au nevoie și în timpul cel mai scurt vom aduce aceste resurse./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 iulie