Pagubele inundaţiilor în Munţii Apuseni

Realizator: Oamenii din Munţii Apuseni încearcă acum să se pună pe picioare şi să-şi refacă gospodăriile după inundaţiile şi viiturile de zilele trecute. Cel mai grav afectate au fost patru comune: Ocoliş, Roşia Montană, Câmpeni şi Abrud. La Ocoliş, de exemplu, au fost înregistrate precipitaţii istorice de 223 de litri pe metru pătrat într-un interval de numai cinci ore. Oamenii de acolo i-au povestit corespondentei noastre Andreea Bogdan cum a venit viitura şi cum au reuşit să se salveze în calea apelor:
-: Nu a durat mult, vreo 10 minute, şi a venit puhoiul pe noi. Pur şi simplu puhoiul pe noi a venit. Când a venit, vă daţi seama că ne-a scos afară. Pe mine m-a scos pe uşa de la centrală de am ieşit afară. Un băiat el m-a salvat că oricum n-am mai putut să mă salvez sincer.
-: În prima fază am văzut că a venit pârul ăsta foarte mare, mai era cam aşa până să ajungă la nivelul podului. Şi când am văzut că vine apa prin spatele casei, atunci ne-am panicat, ne-am urcat în pod. Important este că suntem în viaţă.
-: O adus apa un copac care l-o barat aici şi am prins pe el nişte leţe şi-o balastradă, că să ne putem să ne ţinem să trecem. Am avut podul, un pod mare care uitaţi e dărâmat. Un teren acolo mai jos, ăla ni l-o luat cu totul.
-: A plouat cu 223 de litri pe metru pătrat. O distrus tot şi acolo la mine, o mers şi câteva animale, maşini, maşini multe am văzut./lcoman/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 iulie)