În Israel se extinde accesul pe baza certificatului de vaccinare

Şi în Israel se extinde accesul pe baza certificatului de vaccinare. Începând de joia viitoare, intrarea la întrunirile cu peste 100 de participanţi va fi în baza acestui document, a decis ieri comisia pt coronavirus. Urmează ca şi Marea Britanie, Turcia, Ciprul şi Georgia să fie adăugate la lista ţărilor aflate sub interdicţia de călătorie. În ceea ce priveşte sistemul aşa-numitului document verde pentru israelieni cu vârsta peste 12 ani – şi, prin urmare, eligibili pentru un vaccin -, accesul la locurile culturale e permis numai persoanelor care sunt complet vaccinate, recuperate ori prezintă un test negativ.
Corespondenţă din Israel – Reporter: Dragoş Ciocîrlan – Comisia pentru coronavirus a decis că, începând cu 8 august, cei care refuză vaccinarea nu vor putea merge la cinematograf, teatru, sinagogă, parcul de distracții, meciurile de fotbal sau orice altă activitate cu peste 100 de persoane, cu excepția cazurilor în care aduc rezultate negative la testul de coronavirus pe cheltuiala lor.
Premierul israelian Naftali Bennett a declarat că nu există niciun motiv pentru care contribuabilii și persoanele care și-au îndeplinit datoria civică și s-au vaccinat să finanțeze teste pentru cei care refuză. Bennett a declarat că este un moment decisiv, care va determina modul în care va arăta țara în perioada următoare. El a precizat că obiectivul este clar: să fie protejate sănătatea și rutina zilnică, menținerea activității economice, deschiderea în mod corespunzător a anului școlar și protejarea sănătății publice. Premierul a avertizat că lumea este în prezent în ochiul furtunii pandemiei Delta și întreaga lume devine roșie. El le-a cerut israelienilor care se pot vaccina să nu mai aștepte./cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 iulie