Medicii români sunt atraşi de clinicile din străinătate, cu salarii de până la 10.000 de euro pe lună

Medicii români sunt atraşi de clinicile din străinătate, cu salarii de până la 10.000 de euro pe lună, se arată într-un comunicat al unei platforme de recrutare.

Care sunt specializările cele mai căutate şi ce alte avantaje mai au cei care răspund ofertei, aflăm de la Mihaela Dragomir:

Reporter: Spitalele și clinicile din afară știu că medicii români sunt foarte bine pregătiți, iar acest lucru le determină să caute personal la noi în țară, iar mulți doctori optează pentru un serviciu în străinătate încă de la terminarea facultății. În prezent, pe platforma de recrutare sunt în total peste 3.000 de anunțuri pentru joburi în domeniul sanitar.

Dintre acestea, cinci procente sunt oportunități pentru medicii români de a lucra în alte țări cu pachete de beneficii care ajung și la 10.000 de euro. Cele mai căutate specializări medicale pentru care angajatorii oferă între 6.000 și 10.000 sunt medicina de familie, ginecologie, dermatologie, oncologie, stomatologie și chirurgie.

Pe lângă salariul mare, oferta cuprinde și o bază de pacienţi garantată, sprijin în relocare și mediu de lucru cu specializări diverse. Printre țările care își caută activ personal medical la noi în țară sunt Franța, Suedia, Olanda și Belgia, cu cele mai multe anunțuri pe platforma de recrutare. Şi în România există domenii în care românii pot ajunge de la salarii de 6.000 de euro. Printre acestea se numără IT Telecom, management și inginerie – arată datele din platformă./aburtica/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 iulie