Autoritățile atrag din nou atenția că numărul cazurilor de coronavirus va crește în perioada următoare

Realizator: Autoritățile atrag din nou atenția că numărul cazurilor de coronavirus va crește în perioada următoare. Un raport al Institutului Național de Sănătate Publică, prezentat în această săptămână, arată că în cel mai pesimist scenariu, până pe 15 septembrie, numărul îmbolnăvirilor ar putea depăși 1.500 pe zi. Raportul a calculat și necesarul de resurse și estimează că în plin val pandemic s-ar putea să fie nevoie de cel puțin 500 de paturi de terapie intensivă. În acest context, ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, aseară la un post de televiziune, că persoanele nevaccinate sunt cele mai expuse la infectare:
Ioana Mihăilă: Persoanele nevaccinate au risc mult, mult mai mare de a dezvolta forme de boală care să necesite internare sau există riscul de deces mult mai mare la acele persoane care sunt nevaccinate. Uitându-ne pe ce s-a întâmplat în ultimele patru săptămâni în România, observăm că 87% din noile cazuri, chiar dacă nu au fost atât de multe, sunt ale nevaccinaților. 91% din decese au apărut la persoane nevaccinate. Deci cred că nu mai trebuie să existe urmă de îndoială că vaccinați vor fi protejați, nevaccinații sunt încă expuși riscului.
Realizator: Ioana Mihăilă a adăugat că din punctul său de vedere în ceea ce privește evoluția epidemii la nivel național relaxările pot continua pentru cei care au fost vaccinați, însă pentru persoanele neimunizate trebuie să existe restricții dacă cifrele vor crește semnificativ. Un set de măsuri în acest sens va fi discutat în coaliția de guvernare – a mai spus ea.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 iulie)