Realizator: Sectorul 1 al Capitalei este în stare de alertă în următoarele 30 de zile, din cauza situației deşeurilor. Această decizie a fost luată ieri de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, cu acordul prefectului, la solicitarea primarului de sector.

Reporter: Alex Buzică – Alin Stoica, prefectul capitalei, și-a motivat decizia prin faptul că pe străzi s-a acumulat o cantitate mare de deșeuri care este necontrolabilă, iar prestatorul serviciilor de salubritate, compania Romprest, nu face față.
Alin Stoica: Am fost de acord cu măsurile pe care Sectorul 1 le-a clarificat. Acestea vizează trei aspecte, și anume, primul, creșterea capacității de răspuns pentru îndepărtarea riscului care există acum pe raza Sectorului 1, și anume, acumularea de deșeuri necontrolate, într-o cantitate foarte mare. De asemenea, crearea unei strategii pe termen scurt pentru a preveni pe următoarea perioadă reapariția acestui fenomen. Şi, trei, schimbarea mentalității agenților economici și populației pentru a împiedica abandonarea de deșeuri pe raza Sectorului 1 în mod necontrolat.
Reporter: În şedinţa convocată de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, consilierii PNL nu au fost prezenţi pentru a vota rezilierea contractului cu firma Romprest şi astfel ședința a fost amânată.
Clotilde Armand: I-am chemat pe consilieri ca să împuternicească primarul Sectorului 1 să rezilieze acest constact în justiţie. Nu putem să ne batem joc de sănătatea cetăţenilor și avem nişte consilieri care în loc să se mobilizeze ei nu vin la o şedinţă deîndată.
Reporter: Ulterior, într-o scurtă declarație de presă, primarul Sectorului 1 a declarat că în următoarele două, trei, zile primăria va avea o nouă companie de salubritate.
Realizator: Din opoziție, PSD a început să strângă semnături în cadrul unei campanii pentru a o demite pe Clotilde Armand. Vicepreședintele social-democrat, Alexandru Petrescu, spune că edilul a fost lipsit de interes față de comunitatea locală pe care o conduce, ajunsă acum la degradare.#HUN/rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 iulie)