Autorităţile reiau apelul către populaţie să se imunizeze

Autorităţile reiau apelul către populaţie să se imunizeze, pentru a reduce impactul valului 4 al pandemiei, iar coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, subliniază că cei diagnosticaţi în ultima perioadă nu au primit nicio doză de ser anti-COVID.
Valeriu Gheorghiţă: Este clar că în România avem o tendinţă, la acest moment, de creştere a numărului de cazuri. Sperăm ca această creştere să fie una lentă, să nu fie exponenţială şi să putem să ne adaptăm încât să nu existe o presiune crescută asupra sistemului de sănătate. Ceea ce am observat în ultimele patru săptămâni, din cazurile nou diagnosticate, aproape 90% sunt diagnosticate în rândul persoanelor nevaccinate, iar în ceea ce priveşte decesele, peste 91% dintre decese sunt la persoanele care nu au fost vaccinate cu nicio doză. Tocmai de aceea, în momentul acesta, este important să ne protejăm mai bine prin vaccinare. Este soluţia sigură, soluţia eficientă prin care noi putem să ne controlăm situaţia epidemiologică la nivelul fiecărui judeţ şi la nivel naţional.
Realizator: Aproape 280 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 sunt internaţi acum în spitalele din întreaga ţară, iar 37 dintre ei la terapie intensivă.#HUN/denisse

RRA – 25 iulie