Insulele Kurile ar putea deveni zonă vamală de liber-schimb, a anunţat premierul rus, Mihail Mişustin

Autoritățile ruse examinează posibilitatea introducerii unui regim de zonă vamală de liber-schimb în Insulele Kurile, a declarat luni premierul rus, Mihail Mişustin, potrivit Agenţiei de presă TASS.

„Astăzi examinăm, în primul rând, posibilitatea introducerii în teritoriu a unui regim vamal de liber-schimb”, a spus şeful executivului. Potrivit lui Mişustin, discuții pe această temă sunt în desfăşurare la Guvern.

Premierul Mişustin, aflat într-o vizită de lucru în Insulele Kurile, intenționează să viziteze Clinica Spitalului Districtual Central Kurile și să inspecteze secţiile unei întreprinderi de procesare a peștelui.

De asemenea, premierul rus intenționează să organizeze, la Iujno Sahalinsk, o reuniune pe tema lichidării consecințelor dezastrelor, a situațiilor de criză şi a stării de urgență instituită în Orientul Îndepărtat Rus. Președintele rus, Vladimir Putin, i-a cerut premierului Mihail Mişustin să acorde o atenție deosebită situației din Insulele Kurile, în timpul vizitei sale în Extremul Orient Rus./vdraguta/schelaru

Agenţia de presă TASS – 26 iulie