ABC NEWS: România: cocaină găsită în cutii cu banane columbiene

Oficialii români spun că autoritățile au confiscat 503 kilograme de cocaină, descoperită într-un depozit de fructe și legume din apropierea capitalei

ABC NEWS (SUA), 29 iulie 2021 – Autoritățile române au confiscat 503 kilograme de cocaină descoperită dintr-un depozit de fructe și legume de lângă București, au declarat joi oficialii.
Cocaina, care era ascunsă în 35 de cutii de banane, la Chiajna, a fost confiscată pe 26 iulie și are o valoare estimată de piață de aproximativ 25 de milioane de euro (30 de milioane de dolari), a declarat agenția anti-criminalitate din România (DIICOT).
„În urma cercetărilor, s-a stabilit că respectiva cantitate de cocaină a ajuns pe teritoriul României într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, din Columbia, (și a fost) importată dintr-un stat al Uniunii Europene”, a declarat agenția. O anchetă penală în acest caz va fi efectuată, au spus autoritățile.
În 2019, autoritățile române au confiscat mai mult de o tonă de cocaină de înaltă calitate de pe o ambarcațiune răsturnată în Delta Dunării, în orașul Sfântu Gheorghe, care avea o valoare estimată la 300 de milioane de euro (338 milioane de dolari).
The Associated Press
(https://abcnews.go.com/International/wireStory/romania-cocaine-found-colombian-banana-boxes-79137410 )/czaharia