Grecia pe lista roșie a statelor considerate cu risc epidemiologic ridicat

Realizator: În Grecia, forțele de poliție au fost mobilizate în insule pentru a supraveghea cum sunt respectate măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului. Din perspectiva României, Grecia a intrat, alături de alte țări, pe lista roșie a statelor considerate cu risc epidemiologic ridicat.
Reporter: Arina Petrovici – Guvernul de la Atena a trimis poliția la verificări după recomandarea Centrul European pentru Controlul Bolilor, ca turiştii să evite vacanțele în 13 insule grecești din Marea Egee. Printre destinațiile vizate se numără Mykonos, Ios, Zakynthos, Lefkada, Santorini, Paros și Rodos, care atrag anual milioane de turiști și sunt cunoscute pentru petrecerile nocturne. Efectivele de poliție au fost suplimentate după ce au apărut semnale că antreprenorii locali nu respectă măsurile sanitare.
Şi România a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, Grecia fiind în zona roșie, alături de Irlanda și Monaco. Pe lista care intră în vigoare duminică, 1 august, mai apar în zona galbenă, de pildă, Franța, Belgia, Israel și Statele Unite. Persoanele care sosesc în România din țările aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. Copiii cu vârsta sub 6 ani sunt și ei exceptați automat de la carantină, iar cei între 6 și 16 ani sunt scutiţi dacă prezintă un test PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară./rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (30 iulie)