Declaraţii ale preşedintelui PNL, Ludovic Orban, şi ale contracandidatului său la şefia partidului, premierul Florin Cîțu

Realizator: Preşedintele PNL, Ludovic Orban, l-a avertizat, sâmbătă, la Tulcea, pe candidatul său la șefia partidului, premierul Florin Cîțu, că liberalii nu-şi schimbă ușor opțiunea și a spus că are încredere în decizia tuturor membrilor PNL care vor vota la congresul partidului de luna viitoare. Prezent la Tulcea, la Conferința Județeană a PNL, Ludovic Orban a declarat:
Ludovic Orban: Victoria se va obţine pe 25 septembrie, ca urmare a deciziei libere a fiecărui delegat al PNL care va participa la congres. Sigur că uneori pare aşa, că mă duc la o conferinţă judeţeană, sala mă aplaudă şi preşedintele după, în concediu, scrie o postare pe Facebook că sprijină echipa Cîţu. Să nu-şi imagineze cineva că dacă preşedintele a scris o postare pe Facebook că se duce în echipa Cîţu baza PNL, primarii, consilierii judeţeni, consilierii locali îşi schimbă părerea de pe o zi pe alta. Eu am încredere în fiecare membru al PNL. Aveţi destinul PNL în mâna dumneavoastră pe 25 septembrie.
Realizator: Premierul Florin Cîțu spune că data de 25 septembrie, când este programat congresul partidului, reprezintă un nou început pentru PNL. În opinia sa, aceasta reprezintă o etapă necesară pentru ca Partidul Național Liberal să devină cel mai mare partid din Romania:
Florin Cîțu: Trebuie să ne recâştigăm electoratul nostru tradiţional, electoratul care crede în proprietatea privată care este sfântă şi în antreprenorul care este un erou, acel electorat pe care l-am pierdut pe drum şi pentru asta bineînţeles că va trebui să ne întoarcem, să recâştigăm municipiile, oraşele. Da, vreau să câştigăm din nou Craiova, vreau să câştigăm din nou Braşovul, vreau să recâştigăm Timişoara, Alba, vreau să luăm sectoarele 3, 4, 5, dar şi sectorul 1 şi 2. Vreau să luăm Primăria Generală./pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 31 iulie)