Luna august este preferata românilor pentru petrecerea vacanţelor la mare

Luna august este preferata românilor pentru petrecerea vacanţelor la mare. Agenţiile de turism abia pot face faţă cererilor de cazare pe litoral, chiar dacă preţurile au crescut în această perioadă.

Mulţi români şi-au rezervat sejururile din timp, iar vara aceasta aduce o tendinţă nouă: hotelurile care oferă servicii de calitate şi pachete all inclusive au fost cele mai căutate.

Reporter: 45% dintre românii care îşi vor petrece concediul la mare în august și-au rezervat sejururile prin programul „Înscrieri timpuri”, însă un procent semnificativ a accesat ofertele last minute, care pornesc pentru cazare la două stele de la 170 de lei camera pe noapte în Costinești, de la 215 lei în Eforie Nord și de la 240 de lei în Mamaia, iar telefoanele sună non-stop la agențiile de turism.

Ionuţ Nedea: Avem cerere foarte mare, în continuare, dar n-avem ce să le dăm, nu mai avem camere. Până la ora asta sunt 1.993 de apeluri în call center, din care am putut să răspundem la 600.

Reporter: Ionuţ Nedea, directorul celui mai mare tour operator de vacanţe de pe litoralul românesc. Hotelurile de trei și patru stele sunt cele mai solicitate, datorită serviciilor de calitate, iar românii preferă tot mai mult pachetele all inclusive sau cu demipensiune. Gradul de ocupare în perioada 1-12 august este de peste 90%.

Elena Drăghici, șef recepție la un hotel de patru stele din Mamaia: În prima săptămână suntem destul de aglomeraţi. Au mai rămas doar două, trei, maxim patru camere disponibile, iar în a doua săptămână din luna august suntem ocupați cam 80%.

Reporter: Românii merg în număr mare şi la Eforie Nord, Venus sau Jupiter. Cum vi se par preţurile? Mari?

-: Şi da, şi nu, depinde cum stai în buzunar cu banii. Eu ce-am prins aici, la hotelul acesta, 400 de lei cu mic dejun.

Reporter: Potrivit rezervărilor făcute până la acest moment, gradul de ocupare după jumătatea lunii august este în medie de aproximativ 70%, dar cifrele sunt în creștere./aburtica/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 august