În România este prognozată cea mai călduroasă zi de până acum din acest an

Astăzi în România este prognozată cea mai călduroasă zi de până acum din acest an. În Muntenia se pot atinge și 41 de grade. Meterorologii au emis avertizări cod portocaliu și galben ce vizează sudul și estul țării. În restul regiunilor, situația va fi încă ceva mai bună. Mai multe informații ne oferă Alina Șerban, de la Administrația Națională de Meteorologie.
Alina Şerban: Săptămâna o începem tot cu vreme caniculară în partea de sud și de sud-est a teritoriului, disconfort termic deosebit de accentuat. Va fi în vigoare un mesaj de cod portocaliu, ce vizează județele din Muntenia, partea continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, dar și sudul și estul Olteniei, judeţe în care temperaturile maxime se vor situa între 38 și 40, poate chiar 41 de grade. Județele din vestul și nordul Olteniei, zona litoralului, centrul Moldovei se vor afla sub incidența unui mesaj de cod galben, însă în celelalte regiuni vorbim deja de o scădere a valorilor termice, chiar semnificativă. Acest front atmosferic rece se va deplasa, astfel încât va determina o răcorire și în partea de sud și de sud-est a teritoriului în zilele următoare, unde, chiar dacă se vor mai atinge temperaturi caniculare, acestea nu vor mai fi la intensitatea din zilele acestea, însă disconfortul termic va fi în continuare destul de ridicat pentru partea de sud şi de sud-est a teritoriului.
Realizator: În ceea ce privește precipitațiile, până la ora 10:00 este în vigoare un cod galben de vijelii, descărcări electrice, ploi torențiale și grindină în vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 2 august