LE MONDE DU DROIT: Orange obţine autorizaţia Comisiei Europene pentru achiziţionarea Telekom România, condiţionat

Latham & Watkins consiliază Orange pe achiziţionarea unuia din cei mai mari operatori de telefonie din România.

Comisia Europeană a aprobat, în virtutea reglementărilor UE privind concentrările, achiziţionarea Telekom Romania Communication („TKR”) de către Orange, sub rezerva cesiunii participaţiei minoritare a TKR în Telekom Romania Mobile Communications („TRMC”), concurentul Orange.

Orange şi TKR furnizează servicii de telecomunicaţii în România, atât la nivelul pieţei cu amănuntul, cât şi al pieţei en gros. Principalele activităţi ale Orange au legătură cu telecomunicaţiile mobile, în vreme ce TKR este prezent esenţialmente pe piaţa telecomunicaţiilor fixe. TKR este indirect controlată de Deutsche Telekom („DT”) şi deţine o participaţie minoritară de 30% în TRMC, unul din cei patru operatori mobili prezenţi în România.

Decizia este supusă respectării integrale a angajamentelor subscrise, acestea cuprinzând cesiunea participaţiei minoritare de 30% deţinute de TKR în  TRMC la Hellenic Telecommunications Organization S.A. („OTE”), acţionar de control actual al TRMC şi filială a DT.

În noiembrie 2020, Orange anunţase semnarea unui acord referitor la preluarea controlului până la 54% din capitalul operatorului TKR, actualmente deţinut cu 54% de OTE şi 46% de statul român, pentru 268 de milioane de euro. Operaţiunea a fost notificată Comisiei pe 8 iunie 2021.

Orange este consiliat pe probleme de concurență de Latham & Watkins cu o echipă la Paris condusă de Jacques-Philippe Gunther şi Adrien Giraud, asociaţi, ca şi de Mathilde Ayel, Juliette Raffaitin, Clément Pradille şi Julien Morize.

https://www.lemondedudroit.fr/deals/76981-orange-obtient-l-autorisation-de-la-commission-europeenne-sur-l-acquisition-de-telekom-romania-sous-conditions.html

Traducere: Gabriela Sîrbu

LE MONDE DU DROIT (Franţa) – 31 iulie