Peste 7 milioane de italieni nu își pot permite să meargă în concediu

Peste 7 milioane de italieni trăiesc în pericol de sărăcie și nu își pot permite o vacanță: aceasta este cea mai mare cifră din Europa în termeni absoluți, a dezvăluit un sondaj realizat de Confederația Europeană a Sindicatelor (CES) pe baza datelor Eurostat, indicând faptul că pe continent sunt 35 de milioane de cetățeni care primesc un salariu sub pragul sărăciei și nu își pot lua o pauză.
Din studiu reiese că 28% dintre europeni nu își pot permite o vacanță de o săptămână departe de casă, dar procentul crește la 59,5% pentru persoanele al căror venit este sub pragul de risc de sărăcie. Cea mai gravă situație este în Grecia, unde 88,9% dintre persoanele cu risc de sărăcie nu își pot permite o pauză, apoi urmează România (86,8%), Croația (84,7%), Cipru (79,2%) și Slovacia (76,1%).
În termeni absoluți, Italia – deja peste media UE în termeni procentuali cu 71,2% – cu 7 milioane de cetățeni aflați la risc de sărăcie, înregistrează cel mai mare public din această categorie, urmată de Spania (4,7 milioane), Germania (4,3 milioane), Franța (3,6 milioane) și Polonia (3,1 milioane).

(www.rainews.it – 3 august)

Traducerea: Oana Avram