Înotătorul David Popovici a fost premiat de ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Realizator: Înotătorul David Popovici, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional bilingv „George Coşbuc” din Bucureşti, a fost premiat astăzi de ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru rezultatele de la JO, primind o recompensă de 10 mii de lei şi o plachetă. Sportivul a arătăt că succesul său se datorează şi celor care l-au ajutat:
David Popovici: E nevoie de foarte multă muncă şi determinare, dar aş minţi dacă n-aş spune că poate n-a fost un pic de noroc să întâlnesc antrenorul potrivit, iniţiativa din partea părinţilor mei să mă ducă la clubul potrivit, dăruire din partea lor să mă crească cum trebuie, să am noroc să întâlnesc oamenii potriviţi. De fapt, cel mai important lucru cred că e pasiunea pentru sport şi pentru ceea ce faci. Sunt într-un fel într-un punct de cotitură al vieţii mele în care trebuie să mă decid dacă rămân în România/Europa sau mă duc pe un alt continent să continui studiile. Mi-ar plăcea foarte mult ca pentru generaţiile următoare să poată fi îmbinat sportul cu şcoala mai mult, să fie ca un stil de viaţă şi să avem cât mai multe baze sportive în cât de multe şcoli se poate, de ce nu în toate.
Realizator: În cadrul JO de la Tokyo, David Popovici a făcut o cursă formidabilă în finala de 200 de metri liber în care a obţinut un excelent loc 4 la doar două sutimi de medalia de bronz. În urmă cu câteva săptămâni, el a cucerit trei medalii de aur şi una de argint la Europenele de Juniori de la Roma./lcoman/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 august)