Senzație de greutate, durere la nivelul abdomenului superior … Digestia dificilă poate duce la dureri de o zi și poate afecta productivitatea. Se știe că anumite alimente ne ajută să evitam complicațiile.

1. Migdale – Nutriționiștii recomandă consumul a aproximativ 30 g de semințe oleaginoase la micul dejun. Alunele, migdalele, nucile sunt bogate în fibre și îmbunătățesc astfel digestia prin reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, ajută la combaterea bolilor cardiovasculare, a diabetului de tip 2 și chiar a anumitor tipuri de cancer.

2. Grâul spelta – Bogat în fibre, este un aliat pentru stomac. Este deosebit de digerabil. Se știe că pâinea făcută din făină de grâu spelta nu umflă stomacul. Desigur, această cereală este digerabilă doar atunci când este gătită.

3. Dovleacul – Dovleacul ar trebui să fie inclus mai mult în dieta celor cu probleme de tranzit. Într-adevăr, acesta este deosebit de bogat în fibre. Deoarece dovleacul se păstrează foarte bine, este posibil să fie consumat pe tot parcursul anului.

4. Fasolea verde – Este renumită pentru beneficiile sale, în special în ceea ce privește digestia. Cei mai sensibili vor alege fasolea extrafină, care este și mai ușor de digerat de către organism.

5. Oţetul de cidru – Adesea tindem să favorizăm oțetul balsamic pentru gătit. Dar cel de cidru are virtuți mult mai interesante. Obţinut din mere, are aproape 30 de elemente esențiale, printre care: calciu, magneziu, potasiu şi conține și enzime care ajută digestia.

6. Quinoa – Poate fi considerată un superaliment. Seminţele acestei plante se prezintă sub formă de mici perle. Quinoa este bogată în minerale, în special mangan, cupru și potasiu şi în fibre, astfel încât facilitează tranzitul. (Sursa: www.cnews.fr)/aionescu

Ada Ionescu, RADOR