Acţiuni de control intense pe Litoral

Autoritățile din Constanța vor intensifica acțiunile de control pentru a verifica respectarea măsurilor sanitare pe litoral în contextul creșterii ratei de infectare cu COVID-19.

În județ, incidența s-a dublat în mai puțin de o săptămână. Ieri au fost raportate 24 de cazuri noi. Corespondentul nostru Sorin Cealera ne spune mai multe.

Reporter: Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a votat intensificarea controalelor pentru verificarea respectării măsurilor de protecție în locurile publice închise, în mijloacele de transport în comun, dar și la festivaluri, spectacole, întruniri publice sau procesiuni religioase, unde comitetele locale vor verifica condițiile în care se pot desfășura aceste evenimente.

Numărul foarte mare de turiști în vârf de sezon a dus la aglomerarea falezelor, barurilor, teraselor și plajelor, unde respectarea distanțării este o problemă. Peste 270 de polițiști acționează zilnic în județ, în special pe Litoral. Amenzile pentru nerespectarea măsurilor de protecție sunt în cuantum de la 2.000 la 10.000 de lei pentru operatorii economici şi organizatorii de evenimente, care riscă și dosare penale dacă se constată zădărnicirea combaterii bolilor./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 august