20 MINUTOS: Primarul din Carmona apreciază „din suflet” arestarea celui de-al treilea suspect implicat în uciderea unui bijutier

Primarul din Carmona (Sevilla), Juan Ávila, a mulțumit „din tot sufletul” pentru arestarea, în România, a celui de-al treilea suspect implicat în uciderea unui bijutier, în 2018, în orașul Carmona, pentru care autoritatea judiciară a decretat detenția preventivă.

Vorbind pentru Europa Press, primarul și-a exprimat bucuria pentru „arestarea acestui al treilea suspect la jaf și la uciderea ulterioară a iubitului nostru Paco”. Ávila a mulțumit „din toată inima” „agenţilor și forțelor Securității Statului, atât spaniole, cât și românești” pentru „efortul enorm depus”.

El a regretat că „nimic nu poate readuce la viață o persoană atât de iubită, căreia i-a fost luată viața într-un mod atât de tragic, laș și mizerabil”, dar a subliniat că „putem fi liniştiţi că se face dreptate” și că psuspecţii implicaţi” vor plăti în închisoare cu numărul maxim de ani, iar greutatea legii va cădea asupra lor.”

Bărbatul a fost arestat pe 17 iulie de către poliția română, ca presupus autor al crimei, după „o căutare intensă” în baza ordinul european de detenție convenit de autoritățile spaniole.

Din primele momente ale anchetei din august 2018, agenții au aflat că făptașii au fugit de la fața locului într-un vehicul, care a apărut abandonat câteva zile mai târziu în orașul german Seck. Din acest motiv, a fost luată în considerare posibilitatea ca aceștia să se întoarcă să caute refugiu în țara lor de origine, România, și au fost activate diferitele mecanisme ale poliției internaționale și cooperării judiciare.

20 MINUTOS (Spania) – 5 august 2021

Traducerea: Cristina Zaharia