Rectificarea bugetară este încă în curs de analiză

Realizator: Rectificarea bugetară, care urmează să fie aprobată luna aceasta, este încă în curs de analiză, iar premierul Florin Cîțu a precizat astăzi că este în permanentă legătură cu miniștrii, le primește propunerile și le evaluează. El a reafirmat că nu este de acord cu alocarea unor sume suplimentare în domeniile în care nu s-au cheltuit fondurile repartizate de la începutul anului.

Florin Cîțu: Fiecare ministru vine cu propuneri, dar eu trebuie să am o viziune de ansamblu, pentru că nu ne batem joc de banii românilor. Este pentru mine foarte complicat să înțeleg că dorești mai mulți bani când nu ți-ai cheltui banii pe care i-ai avut până la șase luni de zile și când ai proiecte care au făcut finanțare, dar au zero execuție. Dacă venim și reconfigurăm situația, putem să discutăm. Sunt sigur că vom avea un echilibru. În același timp, avem și o altă limită, deficitul bugetar care trebuie să rămână la 7,16 o să fie mai jos sper la această rectificare bugetară, dar totul se va face transparent și veți vedea, pentru miniștrii care nu au prezentat încă execuția bugetară, o voi prezenta eu.

Realizator: Liderii PNL participă în aceste zile la reuniunile filialelor din țară, la nivelul cărora se desemnează conducerile, în perspectiva alegerilor naționale ale partidului, din toamnă./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 august