Sprijinul pentru cabinetul propus de „Există un Astfel de Popor” este mai mult decât logic (Slavi Trifonov)

Liderul partidului „Există un Astfel de Popor”, câştigătorul alegerilor parlamentare anticipate din Bulgaria, Slavi Trifonov, a comentat într-o postare pe reţelele de socializare că sprijinul aşa-numitelor „partide de protest”, pentru cabinetul propus de formaţiunea sa politică este mai mult decât logic.
Potrivit acestuia, printre propunerile sale se numără puncte comune, inclusiv ştergerea şi stoparea modelului GERB, realizarea reformei judiciare, desfiinţarea instanţei şi procuraturii specializate, prezentarea Planului de Redresare şi Rezilienţă Comisiei Europene.
Obiectivele comune includ recalcularea pensiilor, reforma în domeniul sănătăţii şi pregătirea ţării pentru o posibilă nouă criză în domeniul sănătăţii, legată de COVID-19. „De asemenea, s-a ajuns la un acord cu privire la multe aspecte legate de agricultură, educaţie şi politică fiscală”, a subliniat Trifonov.
Partidul Socialist Bulgar, Bulgaria Democrată şi formaţiunea politică „Ridică-te, Bulgaria! Venim!” încă discută dacă vor sprijini proiectul de cabinet al ITN. „Dacă partidele de protest nu votează guvernul ITN, motivul nu va fi dezacordul în niciunul dintre cazurile enumerate, ci altul. Nu pot să ştiu şi nu vreau să ghicesc care anume, însă rezultatul va fi suspendarea şi întârzierea tuturor reformelor. În mod obiectiv vorbind, ar fi o trădare din partea partidelor de protest, noi alegeri şi o bucurie pentru GERB şi restul partidelor, precum şi incapacitatea partidelor de protest de a explica alegătorului bulgar de ce îi provoacă toate aceste lucruri”, a comentat Slavi Trifonov pe profilul său de Facebook./ddaniela/sdm2
(www.bnr.bg – 9 august)