Concurs Internațional de Soluții, LICEUL NICOLAE BĂLCESCU, CLUJ-NAPOCA

Ordinul Arhitecților din România și Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunță oficial lansarea Concursului Internațional de Soluții ”Liceul Nicolae Bălcescu, Cluj-Napoca”.

Concursul de soluții are ca scop selectarea celei mai bune soluții în vederea extinderii și amenajării Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu din Cluj-Napoca și a străzilor adiacente, pentru atribuirea contractului de servicii de proiectare.
Municipiul Cluj-Napoca, îmbrățișând pe deplin crezul că educația stă la baza unei societăți sănătoase, a demarat un program de reabilitare a infrastructurii școlare, pe care dorește să îl continue cu ajutorul fondurilor europene. Strategia UE de alocare a acestora susține renovarea clădirilor și creșterea calității spațiilor din clădirile publice, respectiv a celor educaționale. Pentru Liceul teoretic „Nicolae Bălcescu”, municipalitatea a ales ca demers concursul de soluții de arhitectură pentru a găsi soluția cea mai bună de rezolvare a problemelor actuale ale acestui liceu și a spațiului urban adiacent.

Autoritatea contractantă a concursului este Municipiul Cluj-Napoca, aceasta urmând să devină beneficiarul proiectului contractat în urma prezentei competiții.

Concursul este organizat de către Ordinul Arhitecților din România (OAR), în conformitate cu Regulamentul de concursuri al Uniunii Internaționale a Arhitecților – UIA, prevederile Recomandărilor Internaționale pentru Concursuri de arhitectură și urbanism adoptate în Conferința Generală UNESCO din 1956, revizuită în data de 27 noiembrie 1978, prevederile Ghidului de bune practici în organizarea concursurilor de soluții OAR, publicat în 2018, cu respectarea prevederilor legislației în vigoare privind atribuirea contractelor de achiziție publică.
PREMIILE ACORDATE
 
Premiul I: contractul de proiectare cu valoare estimată
la nivelul sumei de 2.499.780 RON, fără TVA
Premiul II:  83.000 RON
Premiul III: 41.500 RON
JURIUL CONCURSULUI
 
Membri titulari:
arh. Daniel Pop – reprezentant Autoritate Contractantă
arh. Johannes Bertleff – România
arh. Ștefan Tuchilă – Franța
arh. Horia Marinescu – Austria
arh. Mihaela Criticos – România
arh. Mariana Michiu – reprezentant OAR Filiala Transilvania
arh. Șerban Patrulius – România
Membri supleanți:
arh. Maria Duda – România
arh. Daniela Calciu – România
Concursul de soluții este public, într-o singură fază, deschis pentru România, țările Uniunii Europene și Spațiului Economic European și Confederația Elvețiană.
CALENDARUL CONCURSULUI
09/08/2021 – Lansarea oficială a concursului (data lansării oficiale în SEAP)
29/10/2021, ora 16:00 – Dată limită Predare proiecte 

05 – 07/11/2021 – Jurizare proiecte
08/11/2021 – Anunț oficial câștigător (conferință de presă cu juriul) 
 
Detalii pe site-ul OAR la:
Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina oficială a concursului:
și în limba Engleză:
Pentru anunțuri și știri privind concursul ne puteți urmări pe:
+ FACEBOOK OAR
+ FACEBOOK OAR CONCURSURI