Ministerul de Interne de la Sofia a prezentat un proiect privind combaterea corupţiei

Ministerul de Interne de la Sofia a prezentat un proiect privind combaterea corupţiei, finanţat prin intermediul Mecanismului Financiar Norvegian (MFN), beneficiar fiind Direcţia de securitate internă, în parteneriat cu Direcţia Generală a Poliţiei Naţionale.
 „Acesta este un proiect foarte important, atât pentru Ministerul de Interne, cât şi pentru cetăţeni, deoarece obiectivul său principal este creşterea capacităţii administrative şi combaterea corupţiei”, a declarat secretarul adjunct de interne, Stoian Temelakiev, în cadrul prezentării oficiale.
În numele ministrului de interne, Boiko Raşkov, Temelakiev a adresat salutări participanţilor şi le-a urat succes celor care lucrează la proiectul „Prevenirea şi combaterea corupţiei”, finanţat prin MFN.
Obiectivul principal este creşterea capacităţii administrative a angajaţilor ministerului în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei în rândul ofiţerilor de poliţie. Proiectul se desfăşoară pe o durată de 36 de luni, până pe 17 ianuarie 2023, este în valoare de 3,7 milioane de leva (circa 1,85 milioane de euro) şi vizează angajaţi ai Ministerului de Interne şi reprezentanţi ai instituţiilor statului care lucrează în domeniul combaterii corupţiei, procurori şi judecători./ddaniela/sdm2
(www.dariknews.bg – 10 august)