Premierul Florin Cîţu a explicat cifrele rectificării bugetare

Realizator: Premierul Florin Cîţu a explicat, astăzi, într-o conferinţă de presă, cifrele rectificării bugetare, care va fi aprobată în perioada următoare. El a precizat că deficitul va creşte, iar la buget sunt estimate încasări de peste cinci miliarde de lei.
Florin Cîţu: Avem un PIB nominal mai mare, iar creşterea reală la finalul anului, au estimat acum cei de la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, este de 7%, faţă de 4,3% cât era la bugetul initial. Câştigul salarial mediu brut este 5.520 acum, faţă de 5.380 în proiecţie iniţială. Deficitul creşte în sumă absolută de la 80 miliarde de lei la 83,7 miliarde de lei. Veniturile bugetului general consolidat se majorează, deci am avut o conectare mai bună. Estimăm încasări mai mari cu 15,4 miliarde de lei, din care 13,4 miliarde de lei din economia internă şi 2,1 miliarde de lei din venituri din fonduri europene. Cheltuielile se majorează cu suma de 18,7 miliarde de lei. Cheltuielile pentru investiţii cresc cu 6,3 miliarde de lei. Bunuri şi servicii se majorează cu 4,3 miliarde de lei, cheltuieli de personal cu 1,7 miliarde de lei, cheltuieli de asistenţă socială cu 1,3 miliarde de lei, alte transferuri 1,9 miliarde de lei.
Realizator: Florin Cîţu a mai spus că Ministerul Sănătăţii este cel care va primi cea mai mare sumă la rectificarea bugetară: 3,7 miliarde de lei./ganton/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 august)