Creștinii cinstesc Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare

Creștinii cinstesc astăzi Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, care amintește de momentul plecării Sfintei Fecioare Maria din lumea aceasta. Mulțimii de pelerini se află la mănăstirile închinate Maicii Domnului pentru a se ruga la icoane considerate a fi făcătoare de minuni. Despre semnificația religioasă a sărbătorii știe mai multe redactorul nostru Remus Rădulescu.

Reporter: În creștinism se păstrează tradiția conform căreia Sfânta Fecioară Maria a fost ridicată la cer după moarte. Mormântul ei de la Ierusalim a fost găsit gol atunci când apostolul Toma, absent la înmormântare, a deschis după trei zile mormântul ca să o mai vadă o dată pe Maica Domnului. La Ierusalim se păstrează și astăzi mormântul gol în Biserica Adormirii Maicii Domnului. Sfânta Fecioară Maria este omul care se bucură în creștinism de cea mai mare cinstire, după persoanele Sfintei Treimi. Credincioșii își pun nădejdea în mijlocirea ei și de aceea cele mai multe rugăciuni se îndreaptă către ea. Adormirea Maicii Domnului este hramul celor mai multe mănăstiri din România și este considerată sărbătoarea pelerinajelor.

Realizator: De Sfânta Maria Mare posturile Radio România Cultural și Antena Satelor vor transmite în direct Liturghia de la Mănăstirea Putna din județul Suceava, începând cu ora 10:00. În cadrul manifestărilor religioase se vor aniversa 150 de ani de la prima adunare a românilor de pretutindeni și a primului Congres al studențimii române, care a avut loc la 15-16 august 1871 la Putna. Atunci au fost afirmate idealurile de unitate ale tuturor românilor.#HUN/cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 august