CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești

Marți, 17.08.2021, CNAIR a semnat contractul având ca obiect „PROIECTARE ȘI EXECUȚIE DRUM EXPRES CRAIOVA – PITEȘTI, TRONSONUL 4”cu ofertantul declarat câștigător ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L.

Valoarea contractului este de 617.080.915,60 lei fără TVA.

Traseul are o LUNGIME de 31,88 km.

Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Construcția acestui tronson de drum expres se desfășoară pe teritoriul județului Argeș și începe la sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300), traversează localitățile Albota și Costești, ocolește pe la sud localitatea Bradu, după care se racordează la Autostrada A1 București – Pitești la km 121+185.

Durata contractului este 12 luni perioada de proiectare și  24 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor este de 120 de luni.

Ne bucurăm că am semnat astăzi acest contract, lotul 4 fiind cel care închide întregul proiect al drumului expres Craiova – Pitești.  Din păcate, legislația națională permite constestații din partea unor societăți care nu cunosc realitatea și situația clară a marilor proiecte din România.

Ar fi fost bine dacă acest proiect începea încă de anul trecut când l-am mai semnat, dar așa cum spuneam, a fost contestat și am întârziat. Acum am fi avut poate peste 30-40% din lucrare finalizată. Ținând cont de importanța acestui obiectiv pentru România, finalizarea acestuia cu un an mai devreme, ar fi adus o plus valoare majoră din toate punctele de vedere. Dar, la acest moment, ne concentrăm pe implementarea întregului proiect drum expres Craiova – Pitești., a declarat Mariana Ioniță, Director General al CNAIR.