Cutreieră lumea din propria casă

Izolarea, pierderea veniturilor, teama de îmbolnăvire, acestea sunt doar o parte dintre efectele sociale ale pandemiei Covid-19.

De asemenea, frica de a intra în contact cu o nouă tulpină a virusului reprezintă un factor declanșator al anxietății resimțite atunci când ne gândim să planificăm o vacanță.

Fie că ești în carantină, îți e teamă să călătorești sau pandemia te-a făcut să restrângi bugetul, aici o să găsești câteva sfaturi care te vor ajuta să cutreieri lumea din propria ta casă:

  1. Citește o carte

Cititul te poate teleporta în orice colț al lumii, iar, cu fiecare pagină, poți descoperi un nou gust, miros sau sunet. O simplă carte îți oferă șansa să experimentezi culturi noi și să faci parte dintr-o lume diferită, îndepărtată de zidurile casei tale.

  1. Învață o limbă nouă

Având în vedere evoluția tehnologiei, poți face cu ușurință acest lucru în confortul propriei locuințe, folosindu-te de o aplicație de pe telefonul mobil.

  1. Participă la un tur virtual al unui muzeu

„Plimbă-te” prin unele dintre cele mai prestigioase instituții culturale din întreaga lume, precum Muzeul Louvre din Paris, Muzeul Metropolitan de Artă din New York sau Muzeul Britanic din Londra.

  1. Încearcă un preparat din bucătăria internațională

Îți este dor de un fel de mâncare pe care l-ai încercat într-o vacanță? Îți dorești să încerci un preparat nou? Dacă orașul în care locuiești îți oferă posibilitatea, comandă un fel de mâncare specific regiunii pe care îți dorești să o vizitezi. Poți alege paste italienești, un desert franțuzesc sau, de ce nu, să te lași fascinat de bucătăria asiatică. Dacă locuiești într-un oraș mai mic, lipsit de varietate, poți încerca să gătești chiar tu acele preparate.

RADOR – Bianca Lorena Nuhaiu