Serghei Lavrov a oferit detalii despre negocierile Rusia-UE pe tema recunoașterii reciproce a certificatelor de vaccinare

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a oferit detalii despre negocierile purtate de Rusia cu Uniunea Europeană pe tema recunoașterii reciproce a certificatelor de vaccinare.

Diplomatul rus a făcut aceste precizării în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Asociației Transportatorilor Internaționali Rutieri. „În ceea ce privește problema vizelor, avem probleme cu Uniunea Europeană, care trebuie rezolvate. Acum, după cum bine știți, au loc convorbiri între Ministerul rus al Sănătății, Institutul „N.F.Gamalei” şi UE, având evident sprijinul nostru pe linia de politică externă, cu privire la recunoașterea reciprocă a așa-numitelor certificate digitale COVID”, a declarat Lavrov, citat de TASS.

Potrivit acestuia, ”se pare că există voință politică, care a fost demonstrată, declarată…”. ”Unele probleme tehnice și juridice sunt soluționate, inclusiv necesitatea de a asigura protecția datelor cu caracter personal, de a asigura compatibilitatea tehnică a procedurilor și a altor câteva probleme”, a adăugat ministrul.

Fondul Rus de Investiţii Directe a anunţat că procesul de aprobare a vaccinului rusesc Sputnik V anti-COVID de către Agenția Europeană pentru Medicamente se desfăşoară într-un mod pozitiv și profesionist./vdraguta/ilapadat

Agenţia de presă TASS – 17 august