Economia României a recuperat perderile din perioada de criză adusă de pandemie – spune premierul Florin Cîțu

Realizator: Economia a recuperat pierderile din perioada de criză aduse de pandemie. Potrivit datelor făcute publice de Institutul Naţional de Statistică, Produsul Intern Brut a crescut în trimestrul doi cu aproape 14% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, iar pentru primele şase luni ale anului avansul este de 6,5%. Premierul, Florin Cîţu a convocat aseară o întâlnire cu presa la Palatul Victoria pentru detalii despre această creştere economică, considerată spectaculoasă. Florin Cîţu consideră că este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când creşterea economică ar fi bazată pe investiţii şi nu pe consum.
Florin Cîţu: Economia României a depășit criza economică în doar un an, fiind cea mai rapidă revenire economică pe care a avut-o România după o astfel de criză, iar pentru perioada următoare îmi doresc două lucruri: predictibilitate și stabilitate în viaţa economică. 13,6% este o cifră pe care cu toții trebuie să o ținem minte, deoarece reprezintă creșterea economică din trimestrul doi, anul acesta. Această cifră atestă că mi-am făcut foarte bine treaba, anul trecut din funcția de ministru al finanțelor, anul acesta ca prim-ministru.
Realizator: Din opoziţie, PSD suţine că avansul economic ar fi modest raportat la nivelul anterior pandemiei şi nu se va simţi şi în buzunarele oamenilor din cauza inflaţiei mari.#HUN./rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (18 august)