Premierul israelian se așteaptă să se întâlnească cu preşedintele Biden luna aceasta pentru a discuta despre Iran

Primul ministru israelian Naftali Bennett a declarat miercuri că se așteaptă să discute despre Iran cu președintele american Joe Biden, la Washington, spre sfârșitul lunii august. Autorităţile de la Casa Albă nu i-au trimis încă o invitație oficială dlui Bennett.

„Ne așteptăm să ajungem la sfârșitul lunii august … pentru o întâlnire importantă cu președintele Biden, care se va concentra asupra Iranului”, a spus Naftali Bennett într-o conferință de presă. „Vom fi foarte concentrați pe o politică de parteneriat care are ca scop reducerea activității regionale negative și destabilizante a Iranului, a abuzurilor sale asupra drepturilor omului, a terorismului și a împiedicării apropierii sale de un aresenal nuclear”.

Discuțiile dintre administraţia de la Teheran și șase puteri mondiale pentru a relansa pactul nuclear abandonat în urmă cu trei ani de președintele american Donald Trump s-au blocat încă de când s-au reluat, în luna aprilie. Israelul se opune reluării acordului. Consideră că un Iran înarmat nuclear este o amenințare existențială, în timp ce conducerea iraniană neagă că ar urmări fabricarea de arme nucleare./opopescu/aionescu

REUTERS – 18 august