Mini pavlova cu dulceață de fructe 

Pentru iubitorii de dulce, vin astăzi cu o rețetă delicioasă de pavlova, însă într-o variantă mini, pentru a putea fi mai ușor de servit. 

Rețeta este simplă, iar rezultatul este delicios.

Pentru bezea, adică baza prăjiturilor noastre, aveți nevoie de:

  • 300 de grame de zahăr 
  • 6 albușuri 
  • 2 lingurițe de oțet (acestea nu sunt obligatorii, însă oferă luciu bezelei)
  • 2 lingurițe de amidon de porumb (poate fi înlocuit și cu făină) 
  • un praf de sare 

Albușurile se mixează cu praful de sare până devin spumă, iar apoi se adaugă treptat zahărul, oțetul și amidonul de porumb. Rezultatul obținut trebuie să fie o compoziție lucioasă, tare și cremoasă. Aceasta se așază într-o tavă cu hârtie de copt, formând mini coșulețe. 

Vor trebui coapte la temperatură mică (90 – 100 grade) pentru o oră și jumătate sau două ore.

Pentru cremă aveți nevoie de:

  • 200 mililitri de frișcă lichidă
  • 250 de grame de cremă de brânză
  • 5, 6 linguri de miere sau zahăr pudră

Se mixează toate cele necesare împreună, până veți obține o cremă omogenă și destul de tare.

Pentru dulceața de fructe:

  • 250 de grame de fructe de pădure (pot fi și congelate)
  • 200 de grame de zahăr

Acestea se fierb până când dulceața începe să se îngroașe.

Pentru a monta mini pavlova, veți umple coșulețele cu crema obținută, iar apoi veți adăuga câteva linguri din dulceața obținută pe deasupra. 

Poftă bună! (Alexandra Radu)