Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu – evenimente în a patra zi a festivalului

Realizator: Cele peste 100 de spectacolele şi evenimente din primele trei zile ale Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu au adunat în sălile de spectacol, ca şi pe marile scene în aer liber, dar şi online, câteva zeci de mii de spectatori de pe toate meridianele. Redactorul nostru Mihaela Helmis a stat de vorbă cu actorii Cendana Trifan şi Marius Turdeanu, din distribuţia unuia dintre noile spectacole ale naţionalului sibian „De cealaltă parte a lumii”, regizat de Alexandra Badea.
Cendana Trifan: Cred că Alexandra, cu toate poveștile din spectacolul ăsta a reușit să ne aducă aminte că există totuși empatie și noi uităm. Noi ne aducem aminte de iubire, o practicăm sau nu o practicăm, ne aducem aminte de ură, ne aducem aminte de necazuri, ne aducem aminte de ce e bine sau ce e rău, dar niciodată nu empatizăm. Ne aducem aminte doar când verbalizăm noi, dar dacă e să ascultăm pe altcineva când vorbește despre asta, de fiecare dată credeam că e mai important ce avem noi de spus, să îi spunem, să îi răspundem. Şi cred că spectacolul Alexandrei asta face, te face să asculți.
Marius Turdeanu: Dacă nu te găsești ca și spectator în cineva de pe scenă atunci e foarte grav și ăsta e scopul nostru, adică să găsim resurse noi sau adevărurile noastre care inevitabil sunt și ale celorlalți, fiindcă suntem totuși oameni.
Realizator: Nu mai puţin de 27 de evenimente ce ţin de artele spectacolului sunt programate luni, în a patra zi a festivalului. De astăzi se desfăşoară Bursa de Spectacole de la Sibiu – „Artele spectacolului outdoor: scop şi relevanţă la nivel local, naţional şi internaţional”#HUN/rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 august)