În România a se menține ridicat numărul persoanelor cu COVID-19 – situaţia din judeţul Suceava

Realizator: În România a se menține ridicat numărul persoanelor cu COVID-19. Datele prezentate ieri de autorități semnalează 517 cazuri de infectare cu noul coronavirus din peste 21.000 de teste, ceea ce reprezintă o rată de pozitivare de circa 1,8%. Crește presiunea pe secțiile de terapie intensivă, unde sunt internați 190 de pacienți. În ultimul interval de timp au fost raportate în 9 decese. Capitala are în continuare cele mai multe infectării zilnice, fiind urmată de județul Suceava. Corespondenta RRA de acolo, Mihaela Buculei, ne spune care este situația.
Reporter: Dintre pacienţii cu COVID internați în Spitalul Județean Suceava, 13 prezintă forme grave, iar trei sunt la terapie intensivă. Şi la spitalele din Rădăuți, Gura Humorului şi Siret sunt internați pacienți cu COVID. În total, în spitalele din județ sunt 58 de pacienți cu COVID și 15 suspecţi de infectare. Trebuie spus că la nivelul Direcției de Sănătate Publică Suceava se centralizează numărul paturilor pediatrice din toate cele șapte spitale din județ, după ce acest lucru a fost solicitat de către Ministerul Sănătății. Managerii unităților spitalicești trebuie să pregătească un sector COVID în cadrul secțiilor de pediatrie, având în vedere faptul că tulpina Delta afectează un număr mai mare de copii și populație tânără, iar în județul Suceava au fost deja confirmate câteva zeci de cazuri de COVID varianta Delta, însă niciun caz de îmbolnăvire în rândul copiilor.
Realizator: În contextul răspândirii tulpinii Delta autoritățile reiterează apelul către populație de a se vaccina. Ieri s-au imunizat puțin peste 5.600 de persoane, dintre care numai 3.400 cu prima doză.#HUN/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 august)