Rectificarea bugetară urmează să fie aprobată în şedinţa de guvern din această săptămână

Realizator: Rectificarea bugetară ar urma să fie aprobată vineri într-o şedinţă specială a guvernului. Nu este singurul subiect care va fi abordat săptămâna aceasta de executiv, care ar urma să discute şi despre o serie de proiecte de investiţii.
Reporter: Petruţa Obrejan: Programul de investiţii „Anghel Saligny” va fi discutat şi aprobat în această săptămână. Premierul Florin Cîţu spunea că este un program prin care autorităţile locale vor putea să pună în practică proiecte de asfaltare de drumuri şi de canalizare, un proiect care va beneficia de un buget de 50 de miliarde şi se va întinde pe minimum 6 ani.
Florin Cîţu: Din punctul meu de vedere, şi am spus asta încă de la începutul acestui mandat, este inadmisibil ca astăzi, în 2021, să nu avem drumuri asfaltate în toate localităţile, să nu avem canalizare sau apă, lucruri de bază pe care trebuia să le facem sau puteam să le avem până acum făcute. Vor fi implicate toate autorităţile locale. Deci este un program care dezvoltă România.
Reporter: Un alt proiect de ordonanţă care se va afla pe masa executivului va permite suplimentarea sumelor din PNDL 2, acolo unde este cazul, spunea şeful excutivului, şi anume acolo unde este nevoie de bani pentru a se încheia investiţiile începute. Însă, de departe, subiectul care suscită cel mai mare interes este rectificarea bugetară, care ar urma să fie aprobată, vineri, într-o şedinţă specială. Potrivit premierului, deficitul bugetar trebuie să fie redus sub 7,16% din PIB. El a explicat că la rectificare cei mai mulţi bani se vor îndrepta spre Ministerul Sănătăţii, şi anume 3,7 miliarde de lei:
Florin Cîţu: Din care 1,9 miliarde pentru achiziţia de vaccinuri, medicamente, derularea programelor naţionale de sănătate, cheltuieli de personal şi 1,8 miliarde de lei transferul pentru echilibarea bugetului Fondului Naţional Unic de Sănătate.
Reporter: Alte ministere care vor beneficia de importante sume la rectificare vor fi Ministerul Finanţelor, Dezvoltării, Educaţiei, Investiţiilor şi Energiei.#HUN/lcoman/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 august)