Spitalele din România se pregătesc pentru posibilul val patru al pandemiei de coronavirus

Realizator: Spitalele din România se pregătesc de posibilul val patru al pandemiei de coronavirus, în condiţiile în care în ultima perioadă ciferele sunt în creştere. În plus, tulpina Delta, mai contagioasă, se răspândeşte şi la noi în ţară. Ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat în această dimineaţă, la „Apelul matinal”, la RRA, că spitalele vor fi organizate tot sub formă mixtă, cum se întâmplă în ultima perioadă, astfel încât să facă faţă atât pacienţilor cu COVID-19, cât şi cdelor cu alte afecţiuni. Ministrul sănătăţii a reamintit şi importanţa vaccinării:
Ioan Mihăilă: Dacă avem nişte incidenţe foarte mari şi nevoi de spitalizare foarte crescute, acele spitale care au comptenţe ridicate în tratamentul bolnavilor cu COVID, şi vorbim mai ales de cele infecţioase şi de pneumologie, s-ar putea ca să ajungă să fie ocupate integral cu pacienţi COVID, dar acest lucru se întâmplă doar dacă nu fac faţă sub forma aceasta de circuite mixte, şi pentru pacienţi COVID, şi pentru pacienţi non-COVID. Ceea ce ar trebui să ne fie clar tuturor este că vaccinul aduce mult, mult mai multe beneficii decât riscul.
Realizator: Ministrul sănătăţii s-a referit şi la posibilitatea administrării celei de-a 3-a doze de vaccin anti-COVID. Ea consideră că aceasta oferă protecţie suplimentară, dar România aşteaptă decizia Agenţiei Europene a Medicamentului în acest sens. O altă temă abordată în intervenţia la RRA a fost legată de noul an şcolar. Ioana Mihăilă a subliniat că se doreşte revenirea elevilor în băncile şcolilor, respectând măsurile de protecţie sanitară, precum portul măştii, autorităţile mizând şi pe imunizarea tinerilor şi a profesorilor./lcoman#HUN/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 august)