Festivalul Internațional „George Enescu”, ediție jubiliară

Realizator: 3.500 de artiști, muzicieni români și străini, vor concerta, începând de astăzi, în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”. Este o ediție jubiliară, cu numărul 25, la care va fi prezent cel mai mare număr de lucrări enesciene.
Mihai Constantinescu, director executiv al festivalului: Am ajuns la 37 de lucrări enesciene, printre care Simfonia a 3-a de George Enescu. Întotdeauna, punctul forte al festivalului şi care va fi prezentată de Philharmonia London cu un tânăr dirijor Santtu Rouvali. Avem „Vox Maris”, prezentat de orchestra din Ungaria, Simfonia a IV-a prezentată de Santa Cecilia dirijată de Gatti. Avem suitele de orchestră, suite de camera. Avem pentru prima dată „Capriciul pentru vioară și orchestră”, prezentat de Sitkovetsky, împreună cu Royal Philharmonic. Avem cele două variante de „Sonata a III-a” de George Enescu, Sonata a III-a pentru vioară și pian inițial, dar orchestrate, simfonia concertată pentru violoncel.
Realizator: Festivalul se deschide în această seară la Sala Palatului, cu celebra „Rapsodia română” numărul 2, compusă de Enescu în perioada sa de tinerețe, și se încheie pe 26 septembrie, după patru săptămâni de concerte la: București, Sibiu, Timișoara, Iași şi Constanța – precizează reporterul RRA Mihaela Helmis. Radio România este coproducător al acestei manifestări încă din 1958 de la prima ediţie.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 august)