Reuniunea Comitetului Politic al USR PLUS

Realizator: Gabriela Mitrovici – Reuniunea Comitetului Politic al USR PLUS destinată prezentării candidaturilor pentru președinția formațiunii continuă de mai multe ore. Co-președinții Dan Barna și Dacian Cioloș au prezentat astăzi moțiunile cu care vor candida la congresul formațiunii, programat pentru începutul lunii octombrie. Cu detalii, Cătălin Purcaru.
Reporter: Evaluarea primelor opt luni de guvernare a fost un subiect de dezbatere la reuniunea USR PLUS. Co-președinții Dan Barna și Dacian Cioloș s-au arătat nemulțumiți de discuțiile cu partenerii de guvernare privind unele proiecte importante, dar au subliniat totodată că cea mai mare parte a obiectivelor asumate sunt aproape finalizate. Vicepremierul Dan Barna a amintit de blocajul din coaliție asupra desființării Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și modificarea legilor justiției.
Dan Barna: Cea mai mare parte a angajamentelor sunt în lucru în momentul acesta. Sunt câteva blocaje, trei, patru. Sunt foarte optimist că după ce vom avea şi la PNL conducerile validate şi la USR PLUS în egală măsură o parte importantă din aceste blocaje va putea fi clarificată.
Reporter: Europarlamentarul Dacian Cioloş a afirmat că va fi continuată guvernarea alături de partenerii din PNL și UDMR pentru realizarea tuturor obiectivelor asumate.
Dacian Cioloş: Sunt reforme vizavi de care va trebui să fim foarte clari dacă le facem sau nu. Noi rămânem în coaliție ca să le facem, ca să propunem soluții pentru eliminarea pensiilor speciale. Pentru depolitizarea administrației publice am propus și vom propune în continuare soluții.
Reporter: Pentru președinția USR PLUS este înscris și senatorul Irineu Darău, sprijinit de Filiala Brașov.
Irineu Darău: Avem nevoie să investim masiv în resursa umană din partid, avem nevoie să păstrăm toți oamenii valoroși, să îi folosim la potențialul maxim, să nu conteze taberele, să nu conteze USR versus PLUS.
Reporter: Congresul USR PLUS este programat în data de 3 octombrie, când se va alege președintele și cei 24 de membri ai Biroului Național./atataru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 august)


 

Comitetul Politic al USR PLUS a adoptat, astăzi, o rezoluţie care prevede reanalizarea, după Congresele UDMR, PNL şi USR PLUS, a condiţiilor şi a deciziilor necesare pentru funcţionarea coaliţiei de guvernare. Potrivit unui comunicat, formaţiunea susţine în continuare actuala coaliţie, chiar dacă unele reforme asumate sunt blocate, cum ar fi desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, activarea Comisiei parlamentare pentru codul electoral şi depolitizarea serviciilor deconcentrate. Rezoluţia mai prevede susţinerea fermă a reprezentanţilor USR PLUS din Executiv şi mandatarea conducerii formaţiunii politice de a urmări îndeplinirea angajamentelor asumate în actuala formulă guvernamentală – transmite reporterul RRA, Cătălin Purcaru./aburtica/aionescu

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 august)