În Sălaj, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 a început să crească

Realizator: În mediul rural, oamenii sunt mai reticenți în privința vaccinării, de aceea autoritățile încearcă să găsească metode pentru a-i convinge că serurile anti-COVID sunt eficiente și îi apără de forme grave ale bolii sau chiar îi feresc total de contractarea virusului. În Sălaj, numărul cazurilor de îmbolnăvire a început să crească, iar medicii de familie vin cu precizări referitoare la beneficiile imunizării.
Reporter: Adrian Lungu – Autorităţile sanitare le cer medicilor să accelereze campania de vaccinare.  Coordonatorul centrului de permanenţă Zalău, medicul Olimpia Moigrădean.
Olimpia Moigrădean – Am fost cu echipa mobilă, am vaccinat Cuzăplacul, am vaccinat Românaşul. Câţi au venit. Am fost la azilul de bătrâni, am fost în Hereclean.
Reporter: Medicii consideră vaccinarea importantă pentru prevenirea de noi îmbolnăviri.
Olimpia Moigrădean: În fiecare an, după începutul şcolii, şi a căminelor și a creșelor, la trei-patru zile, deja cabinetele medicilor de familie sau aici la permanență sunt pline.
Reporter: La scolicitarea medicilor de familie și a primăriilor, echipele mobile se deplasează pentru vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 inclusiv în localitățile îndepărtate și acolo unde populația nu are posibilitățile necesare de deplasare la centrele de vaccinare. #HUN/ilixandru/sdm2
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 august)