Acțiuni de curățare a Parcul Cișmigiu

A început curățenia în Parcul Cișmigiu după ce luni de zile bucureștenii s-au plâns de degradarea acestui spațiu verde, situat chiar lângă sediul Primăriei Capitalei. Buruieni, gunoaie, șobolanii au invadat Cișmigiul încă din primăvară, iar aceeași situație a fost semnalată și în alte parcuri. Recent, primarul general Nicușor Dan l-a demis pe directorul Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București și a preluat conducerea interimară a instituției. El nu exclude ca în viitor serviciile de curățenie în parcuri să fie încredințate unei firme private.

Reporter: Alex Buzică – Parcul Cișmigiu, unul dintre simbolurile orașului, este în paragină. Astăzi 40 de angajați ai Companiei Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement au pornit acțiunile de curățare a parcului, în jurul orei 7:00. Startul acțiunii a fost dat chiar de Nicușor Dan.

Nicușor Dan: Avem o echipă de 40 de oameni de la ALPAP, care au o săptămână sarcină să pună la punct Cișmigiul, în sensul să facă curățenie şi să tundă iarbă acolo unde nu este tunsă.

Reporter: Sunt de ajuns 40 de oameni pentru igienizarea parcului?

Nicușor Dan: Pentru igienizarea Parcului Cișmigiu timp de o săptămână, sunt de ajuns. Problema este că nu este doar Parcul Cișmigiu. Ne-ar trebui cam 200 de oameni.

Reporter: Din păcate, mai multe parcuri din București se deteriorează treptat, deoarece compania municipală de parcuri și grădini percepe tarife și de patru ori mai mari decât prețul pieței, așa cum declara Nicușor Da.

Nicușor Dan: Nu e posibil ca pe piață tuns iarba şi strâns iarba, împreună, să coste 40 de bani și la Compania de Parcuri tunsul să coste un leu. Puțin mai târziu, când o să avem bani, o să ne ocupăm de alei, iar de marile investiții asta depinde de bugetul pe anul viitor, dar probabil că în doi ani o să arate toate parcurile de care noi ne ocupăm așa cum ar trebui să arate niște parcuri.

Reporter: Din păcate, Cişmigiul este singurul caz din București, în paragină fiind și Parcurile Herăstrău, Circului, Tineretului și Carol./cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 august