PSD a decis ca moţiunea de cenzură împotriva guvernului să fie depusă atunci când va exista numărul necesar de voturi

Realizator: Ciprian Sasu – PSD a decis, ieri, ca moţiunea de cenzură împotriva guvernului să fie depusă atunci când va exista numărul necesar de voturi pentru a trece de parlament. Hotărârea a fost luată într-o reunine a Consiliului Politic Naţional al formaţiunii. Cătălin Purcaru relatează.
Reporter: Moțiunea de cenzură împotriva actualului guvern va fi depusă când va exista numărul necesar de voturi pentru ca demersul să treacă de parlament, a anunțat președintele PSD, Marcel Ciolacu. Liderul social-democrat a explicat că nu se dorește depunerea moțiunii de cenzură doar pentru spectacol politic, ci pentru ca actualul guvern să fie demis.
Marcel Ciolacu: Am decis în unanimitate de voturi în cadrul Consiliului Politic Național că vom depune moțiunea de cenzură în momentul în care vom avea cele 234 de voturi necesare să treacă această moțiune. În acest moment, partea de opoziție a parlamentului are 204 voturi.
Reporter: În ședințele organizate de PSD s-a stabilit și strategia pentru sesiunea parlamentară care începe miercuri. Adoptarea de urgență a Legii consumatorului vulnerabil, astfel încât să producă efecte de la 1 octombrie, salariul minim în funcție de studii, vechime și calificare și acordarea de stimulente financiare pentru creșterea producției în România sunt prioritățile social-democrațiilor./mnecula/atataru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 august)