Klaus Iohannis cere ca formaţiunile aflate la guvernare să arate respect faţă de români prin deciziile lor

Realizator: Partidele trebuie să dea dovada de maturitate şi responsabilitate – este mesajul preşedintelui Klaus Iohannis. Şeful statului consideră că formaţiunile aflate acum la guvernare trebuie să găsească un numitor comun şi să nu uite că puterea se exercită pentru români.
Reporter: Oana Bâlă: Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel la clasa politică să dea dovadă de cumpătare, echilibru şi deschidere la dialog. Şeful statului a spus că perioada luptelor electorale s-a încheiat şi a atras atenţia că există multe reforme care nu au fost încă demarate, dar şi restanţe care îşi aşteaptă rezolvarea în parlament.
Klaus Iohannis Parlamentarii au datoria de a pune în aplicare ce au promis, însă oamenii s-au săturat de discursuri sterile, de veşnicele promisiuni neonorate.Vor să vadă mai puţin scandal şi mai multă cooperare. Fac, pe această cale, un apel către toate partidele, atât cele din coaliţia de guvernare, cât şi cele din opoziţie să privească spre viitor şi să le arate românilor că îi respectă prin acţiunile lor.
Reporter: Preşedintele României a explicat că obiectivele importante pentru vitorul ţării pot fi atinse doar prin cooperare şi dialog şi a amintit punerea în practică printr-un nou cadru normativ a proiectului „România educată”, revizuirea legilor justiţiei şi pregătirea viitorului buget.#HUN/ganton/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (2 septembrie)