Prefectul regiunii Ruse s-a întâlnit cu colegii săi din România, din cauza problemelor de pe podul Ruse-Giurgiu

În urma protestului transportatorilor bulgari, care au blocat timp de o oră podul Ruse-Giurgiu, prefectul regiunii Ruse, Borislav Bălgarinov, s-a întâlnit, miercuri, cu colegii săi din România, pentru a soluţiona problemele.
În cadrul protestului lor, transportatorii au cerut o mai bună organizare a Poliţiei de Frontieră şi a vămilor atât de partea bulgară, cât şi de cea română, au insistat asupra sincronizării în muncă a angajaţilor de pe ambele părţi ale podului Ruse-Giurgiu şi au protestat împotriva certificatelor obligatorii de vaccinare pentru intrarea în România sau testelor PCR de coronavirus.
Borislav Bălgarinov s-a deplasat în România şi s-a întâlnit cu prefectul oraşului Giurgiu, Aneta Matei, şi cu preşedintele Consiliului Local din oraşul românesc.
„În ceea ce priveşte testele PCR, acestea trebuie făcute, pentru că guvernul român are grijă de sănătatea cetăţenilor săi, precum şi a călătorilor, deoarece este angajamentul lor. Referitor la organizarea privind creşterea numărului de cântare, autorităţile române dispun de două, noi – de patru. Poate până la sfârşitul lunii septembrie vor fi patru şi vor lucra toate”, a declarat Bălgarinov.
Potrivit prefectului din Ruse, până la sfârşitul lunii septembrie va fi gata parcarea, care va prelua o parte din coloana de camioane. /ddaniela/pvelisar

(www.bnr.bg – 2 septembrie)