Reacţiile reprezentanţilor politici la tensiunile din coaliţia de guvernare

Realizator: Pe toată scena politică reacțiile nu au întârziat să apară. Formațiunile văd însă în mod diferit tensiunile din coaliție.
Reporter: Petruța Obrejan: Florin Cîțu trebuie să plece din fruntea executivului – susțin reprezentanții USR PLUS.
Astfel, copreşedintele Dan Barna afirma, într-o postare aseară pe o rețea de socializare, că premierul a arătat că nu poate conduce nimic, cu atât mai puțin un guvern. Copreședintele aceleași formațiuni, Dacian Cioloş, critică gestul de revocare a ministrului justiției, afirmând că subordonează întregul cabinet PNL, iar promisiunea făcută primarilor liberali este mai importantă decât stabilitatea și continuitatea coaliţiei. În același timp, Stelian Ion vede revocarea sa de la conducerea Ministerului Justiției ca o lipsă de respect a premierului Florin Cîțu faţă de lege, față de Constituție şi-l acuză pe acesta de şantaj și iresponsabilitate, întrucât spune că acesta a cerut să avizeze la minut un proiect cu o miză uriașă.
Senatorul PNL Alina Gorghiu crede că decizia luată aseară de Florin Cîțu devenise absolut necesară, iar PNL o susține întrutotul, întrucât proiectele de investiții și condițiile de trai ale românilor nu pot fi negociate.
Decizia liberalilor este susținută și de UDMR. Astfel, senatorul Lóránd Turos crede că această condiție trebuie să meargă mai departe.
Față de această situație extrem de încordată, președintele PSD, Marcel Ciolacu, le transmite celor de la USR PLUS să se decidă şi dacă vor ca actualul cabinet să pice să-şi de cu toții demisia. În plus, PSD va depune moțiunea de cenzură doar atunci când vor fi toate cele 234 de semnături necesare, liderul PSD spunând că astăzi mai lipsesc doar 30 și îi așteaptă pe cei de la USR să se decidă și să vină să semneze.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 septembrie)