Alianţa USR PLUS a depus la parlament moţiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu

Alianţa USR PLUS a depus, cu puţin timp în urmă, la parlament, moţiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu. Documentul, intitulat „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!”, este semnat alături de parlamentarii AUR. Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a declarat în această seară că formaţiunea sa doreşte să continue guvernarea, dar fără premierul Florin Cîţu:
Dacian Cioloș: Am încercat în ședința de coaliție să convingem colegii noștri de coaliție că un guvern, ca să funcționeze, are nevoie de un prim-ministru care cultivă încrederea. Colegii noștri au insistat să îl susțină pe Florin Cîțu. În consecință, folosim procedura aceasta parlamentară pentru a ajunge în situația în care să putem să lucrăm cu un alt prim-ministru. Intenția noastră este să continuăm într-o formulă cu PNL și cu UDMR, nu avem nicio intenție să intrăm într-o altă formulă guvernamentală decât cea în care am lucrat – ca să fie lucrurile foarte clare.
Realizator: La rândul său, președintele AUR, George Simion, a precizat că singurul scop comun al formaţiunii sale şi al USR PLUS este demiterea guvernului Cîţu, subliniind că nu se pune problema unei alianţe între cele două partide./eradu/cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 septembrie