Criza politică va avea urmări din punct de vedere economic

Criza politică va avea urmări din punct de vedere economic, iar acest lucru se va vedea în evoluția prețurilor, apreciază analistul financiar Adrian Câciu. În emisiunea ‘Apel Matinal’, de la Radio România Actualități, el spune că autoritățile ar trebui să intervină și a dat ca exemplu situația de pe piața de energie.

Adrian Câciu: Este un articol în legea concurenței, articolul 4 ali.3, care spune că în cazul în care există o volatilitate mare pe piață, iar piața nu este diversificată, se poate plafona prețul pentru o perioadă de 3-6 luni, timp în care se pot face anchete şi analize cu privire la posibile înţelegeri pe piață. După cum vedem, deși știm sau instituțiile știu lucrul lucrul acesta din februarie, când s-a văzut primul puseu de creștere la energia electrică, nimeni nu face nimic și toată lumea consideră că este o chestiune doar de piață. Din păcate, această piață nu funcționează sau funcționează în mod speculativ.

Realizator: Adrian Câciu estimează că inflația va ajunge la 7% la finalul anului, iar, din cauza valului de scumpiri, cererea se va opri, iar creșterea Produsului Intern Brut va încetini sau chiar va stagnăm. El le recomandă cetățenilor prudență și reținere în investiții.#HUN/cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 septembrie