Comunicat referitor la încetarea din viață a marelui sportiv Ivan Patzaichin și a cunoscutului actor Ion Caramitru

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului deplâng trecerea în neființă a celor două personalități ale vieții sportive și culturale, decorați cu cea mai înaltă distincție a statului român Ordinul Național „Steaua României”, în grad de Cavaler:

Ivan Patzaichin, maestru internațional al sportului, cel mai mare canoist roman, cel care a contribuit la promovarea sportului, mișcării în aer liber și a ecoturismului și

Ion Caramitru, reputat actor de teatru și film, regizor, fost Ministru al Culturii, director al Teatrului Național, președinte al UNITER.

Transmitem condoleanțe familiilor îndoliate!

Consiliul Național al Audiovizualului adresează posturilor de televiziune și de radio rugămintea de a trata cu decență și responsabilitate orice subiect referitor la aceste decese, cu atât mai mult cu cât pe parcursul întregii vieți, Ivan Patzaichin și Ion Cararamitru au fost de o discreție absolută.

De asemenea, CNA reamintește radiodifuzorilor că au obligația de a respecta drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, precum și dreptul la viaţă privată, inclusiv pentru familiile aflate în suferință.

Biroul Informare și Relații Publice

——————————————

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) este garant al interesului public şi unică autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale, competențele sale fiind stabilite prin Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare. Misiunea CNA este de a asigura un climat bazat pe libera exprimare şi responsabilitatea faţă de public în domeniul audiovizualului. Pentru mai multe detalii despre activitatea CNA accesați www.cna.ro .

În cazul în care nu doriti să mai primiți comunicate, informări de presă sau alte informații din partea instituţiei noastre, vă rugăm să trimiteți un e-mail cu subiectul „dezabonare” la adresa comunicare@cna.ro .

Date de contact: tel. 021.305.53.43, e-mail: comunicare@cna.ro