Premierul Florin Cîţu a anunţat o şedinţă de guvern pentru aprobarea rectificării bugetare

Realizator: Astăzi ar urma să aibă loc o şedinţă de guvern în care să fie adoptată rectificarea bugetară, după cum a anunţat premierul Florin Cîţu, aceasta în condiţiile în care miniştrii USR PLUS au spus că demisionează din cabinetul Cîţu, după ce săptămâna trecută, formaţiunea a depus o moţiune de cenzură la adresa executivului, alături de AUR.
Reporter: Petruţa Obrejan: Rectificarea bugetară va fi aprobată indiferent dacă executivul va funcţiona la capacitate completă sau în absenţa miniştrilor USR PLUS – spunea aseară premierul Florin Cîţu.
Întrebat de ce a crescut fondul de rezervă la dispoziţia guvernului, potrivit proiectului de OUG de rectificare bugetară, premierul a explicat:
Florin Cîţu: Avem 850 de milioane de lei doar pentru calamităţi, pe care trebuie să-i dăm urgent. După ce se aprobă OUG pentru rectificarea bugetară vom aproba acest HG, care va da o sumă importantă comunităţilor pentru calamităţile, în urma inundaţiilor din acest an.
Reporter: Prin rectificarea de astăzi, cei mai mulţi bani se vor îndrepta spre ministerele Sănătăţii, Finanţelor, Dezvoltării şi Investiţiilor. Diminuări se pot observa la Ministerul Muncii, Senat şi la Curtea de Conturi.
Realizator: Tot astăzi, la ora 11:00, este programată o nouă şedinţă a conducerii Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru a decide calendarul dezbaterii şi votului asupra moţiunii de cenzură, depuse de USR PLUS şi AUR la adresa cabinetului de coaliţie. O încercare în acest sens a avut loc şi ieri, fără succes însă. Şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum, după ce PSD a părăsit lucrările./lcoman/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (7 septembrie)