Târgul de Carte Gaudeamus Radio România revine la Sibiu cu o ediție de vacanță

În ultima săptămână de vacanță, Radio România dăruiește împătimiților de lectură un nou prilej de întâlnire cu Măria Sa, Cartea. Cea de a treia ediție din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România va avea loc în perioada 9 – 12 septembrie în Piața Mare din Sibiu.

Organizat în premieră în acest spațiu, cu sprijinul Primăriei Sibiu, evenimentul reunește peste 30 de participanți și o ofertă extrem de variată, în măsură să răspundă deopotrivă așteptărilor celor care sunt încă în vacanță și își doresc să se relaxeze cu o carte bună, și celor care au început deja pregătirile pentru noul an școlar. Beletristică pentru toate vârstele, inclusiv titluri din bibliografia școlară, materiale educaționale adaptate atât formulei clasice de desfășurare a cursurilor, cât și celei online, numeroase lansări de carte, muzică bună și jocuri formează nucleul celui mai îndrăgit târg de carte prezent în această săptămână în centrul Sibiului.

Târgul va fi deschis zilnic între orele 10.00 și 21.00, iar accesul publicului va fi permis în funcție de destinația spațiilor care vor găzdui standurile și evenimentele culturale organizate cu prilejul acestei edițiii.
Astfel, în spațiile dedicate prezentării și vânzării de carte, vor fi aplicate, atât de către organizator și participanți, cât și de către vizitatori, normele de prevenție specifice activităților de natură comercială. Accesul în pavilionul dedicat exclusiv evenimentelor editoriale se va realiza conform Ordinului comun al Ministerului Culturii și al Ministerului Sănătății (nr. 3.107/851/2021, cu modificări și reactualizări ulterioare),
Iubitorii de carte care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani sunt exceptați de la aceste norme, dar, pentru siguranța tuturor celor implicați, în spațiul alocat târgului este necesară respectarea regulilor de prevenție individuală, cum ar fi portul măștii de protecție – cu excepția copiiilor cu vârste sub 5 ani. În situația în care normele de desfășurare aplicabile activităților comerciale și evenimentelor culturale se vor modifica, înainte de debutul sau pe parcursul evenimentului, regulile de prevenție vor fi adaptate noilor condiții.

Ca și la celelalte ediții ale târgului, organizate în acest an la Oradea și Brașov, pentru a crește gradul de accesibilitate al evenimentului, standurile amenajate în Piața Mare din Sibiu vor fi dublate de standuri virtuale, găzduite de website-ul www.gaudeamus.ro.